Baykal'ın evinde sessizlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2010 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de Baykal dönemi sona erdi. Kaset skandalı ile istifa eden Baykal kongreyi evinde izliyor.

CHP 33. Olağan Kurultayına katılmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden otobüslerle gelen vatandaşlar AKM önünde toplandıktan sonra, ellerindeki pankart ve dövizlerle Kurultay'ın yapılacağı Atatürk salonuna doğru yürüdüler. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın evinin önünde önceki yaşanan kalabalıktan bugün eser yoktu.

CHP 33. Olağan Kurultayına katılmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden otobüslerle gelen vatandaşlar AKM önünde toplandıktan sonra, ellerindeki pankart ve dövizlerle Kurultay'ın yapılacağı Atatürk salonuna doğru yürüdüler.

Yürüyenler arasında, CHP Zeytinburnu Gençlik Kolları'na ait, üzerinde Mustafa Kemal Atatürk ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu ?Anadolu'nun ne zaman başı sıkışsa, biri güneş gibi doğar, adı hep Kemal!? yazılı pankart dikkat çekti.

Önceki günlerde eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın evinin önündeki insan yoğunluğundan bugün eser yoktu. Baykal'ın evinin önünde sessizlik hakim olurken, bu tablo, partililerin kurultaya yoğunlaştığının göstergesiydi.

BAYKAL RANDEVU VERMEDİ

CHP Manisa Merkez İlçe Örgütü üyesi 40 kişilik bir grup, eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmek istedi. Ellerinde, ?Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal, Manisa Merkez İlçe Örgütü olarak, bu onurlu mücadelede seninle sonsuza dek varız, yanındayız? yazılı pankart taşıyan grup adına konuşan Hamza Kapan, Kemal Kılıçdaroğlu ismi üzerinde bütün partinin anlaştığını, kendilerinin sadece Baykal'a saygılarını sunmak için geldiklerini söyledi.

Daha sonra randevu taleplerinin Deniz Baykal tarafından reddedilmesi sonrasında grup, kurultayın yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na geçtiler

KONGREDE ANONSLA GELEN ALKIŞ

Deniz Baykal, gelişmeleri evinde sessizce izlerken, kurultay salonunda heyecanlı dakikalar yaşınıyor. Bir ara Divan Başkanı Anadol CHP'yi anlattığı konuşmasında, "Deniz Baykal liderliğinde ABD'nin Irak harekatına karşı çıkan CHP" dedikten sonra Baykal ismini duyan delgelerden büyük alkış aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber